Risale Ebatları

Risale Ebatları

RNK Neşriyat tarafından sunulan risaleler 2 grupta incelenebilir:
1. Ciltli Kitaplar
2. Karton Kapak Risaleler

Yaklaşık 130 parça risaleden oluşan Risale-i Nur Külliyatı, neşredilmeye başlandığı ilk yıllarda müstakil risaleler halinde (Haşir Risalesi, Hastalar Risalesi vb) yazılmış ve çoğaltılmıştır. Bugünkü karton kapak risaleler bu çeşit neşriyatın devamı niteliğindedir.
Sonraki yıllarda bu eserler birleştirilerek (Sözler, Şualar, Mektubat gibi) mecmualar haline getirilmiş ve müellifin de tensibiyle bu şekilde basılıp çoğaltılmıştır.
Bu mecmuaların bir araya gelmesiyle de bugün 14 cilt içinde sunulan Risale-i Nur Külliyatı teşekkül etmiştir. Ciltli kitaplar da bu mecmuaları ifade etmektedir.

Ciltli Kitaplar:

14 cilt halinde 2 farklı ebatta, birkaç farklı cilt içinde sunulmaktadır:

Büyük Boy: 17×24 cm
Orta Boy: 14×20 cm

Büyük boy cilt çeşitleri:

-Yaldızlı termo deri
-Termo deri
-Sırtı deri
-Cilt bezi

Orta boy cilt çeşitleri:

-Termo deri
-Sırtı deri
-Cilt bezi

Karton Kapak Risaleler:

Müstakil risaleler veya bazı derlemelerden oluşur. RNK Neşriyat tarafından yayınlanan 40 kadar karton kapak risale çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler 3 farklı ebatta takdim edilmektedir.

Büyük Boy: 13,5×19,5 cm
Orta Boy: 10,5×16 cm
Küçük Boy: 8×14 cm

Orta boylar, karton kapak risalelerin tüm çeşitlerini ihtiva eder. Küçük ve büyük boylarda tüm çeşitler bulunmamaktadır. Küçük boy eserler daha çok cepte ve çantada taşımaya yönelik hazırlanmıştır. Büyük boy eserler ise okuma kolaylığı açısından tercih edilebilir.

Bu gönderiyi paylaş